EGYETEMI ANYANYELVI NAPOK 2019 – “Nyelvi kalandozások” verseny

A “Nyelvi kalandozások” versenyen különdíjat nyertek csapatban:

Csóka Nikolett, szlavisztika BA, 3. évfolyam
Simon Barbara, skandinavisztika BA, 3. évfolyam
Hudáky Katinka Ágnes, szlavisztika BA, 3. évfolyam

A verseny az MTA NYTI NyelvEsély Szakmódszertani Kutatócsoport támogatásával valósult meg.

***

Érdeklődtök a különböző nyelvészeti kérdések, a többnyelvűség témája iránt? Megosztanátok tapasztalataitok a különféle nyelvek tanulásával vagy használatával kapcsolatban? Kíváncsiak vagytok a magyarországi nemzeti kisebbségekre, a siket közösség jelnyelvére vagy a cigány nyelvekre? Szeretnétek többet megtudni azokról a nyelvi kérdésekről, szituációkról melyekkel később a munkátok során (például az oktatásban vagy eltérő kulturális környezetben) ti is találkozni fogtok? Ha szeretnétek kipróbálni magatokat kreatív nyelvhasználati feladatokban, a verbális kommunikáción túl gesztussal, mimikával kifejezni, érdekességeken keresztül megismerni a nyelvi kisebbségeket, szubkultúrákat, jelentkezzetek az Egyetemi Anyanyelvi Napok nyelvi változatossággal foglalkozó versenyére.

Ha szeretnétek többet megtudni a nyelvi diverzitásról, a jelnyelvről és a siket kultúráról és olyan ismeretekkel gazdagodni, melyekkel bepillantást nyerhettek különböző nyelvhasználati, szocializációs, kulturális közegekbe, és ezáltal tévhiteket oszlathattok el másokban is, itt a helyetek. Azon túl, hogy izgalmas játékokban, vehettek részt, és a legkülönfélébb feladatokban próbálhatjátok ki magatokat, értékes nyereményekkel is gazdagodhattok.  A verseny során több állomás játékos feladatai segítik a fenti témákkal kapcsolatos tények, tapasztalatok, kiaknázható értékek megismerését vagy bővítését, amiben az új ismeretek mellett saját tapasztalataitok (újra)felfedezése és értelmezése is egyaránt fontos forrást adhat. Gyertek, fedezzük fel együtt ezt a változatos világot!

A verseny időpontja: 2019. március 8., 10.00. Helyszíne: ELTE BTK, Múzeum krt. 4/A. Jelentkezési határidő: 2019. március 1. Jelentkezés és további információk: nykverseny19@gmail.com. Egyének és csapatok jelentkezését egyaránt várjuk. A jelentkezéskor a következő adatokat kérjük megadni: név, szak, évfolyam és elérhetőség (e-mail, telefonszám).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.