HOGY MONDOD? Program A hang világnapján

Hogy mondod? címmel szervez programot az MTA-ELTE Lendület Lingvális Artikuláció Kutatócsoport A hang világnapja alkalmából, a Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyar Nyelvi Szakosztályának üléseként

Időpont: 2019. április 16. (kedd) 16.30–17.30

Helyszín: ELTE BTK Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt. 047. terem

 

A hang világnapja (World Voice Day) nemzetközi programsorozat, amely mára már mozgalomként hirdeti az emberi hang fontosságát és szépségét (www.world-voice-day.org), idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre.

A rendezvénysorozathoz —  ahogyan az elmúlt években — az MTA–ELTE Lendület Lingvális Artikuláció Kutatócsoport is csatlakozik egy tudományos-ismeretterjesztő programmal, amely 2019. április 16-án (kedden) 16.30 és 17.30 óra között kerül megrendezésre az ELTE Bölcsészettudományi Kar „A” épületének (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A) 4. emeletén lévő 428-as teremben.

A program során egy rövid bevezető előadás után diákjaink mutatják be a Fonetikai és Pszicholingvisztikai Diákműhely kutatócsoportjának eredményeit az udvarlás beszédjellemzőiről, majd egy artikulációs műszerünk, az elektroglottográf/laringográf működését és alkalmazásának néhány lehetőségét demonstráljuk.

Program:

Bevezető szavak

A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Bárdos Lajos Gyermekkarának műsora

Gráczi Tekla Etelka: Hogyan működik? A zöngeképzésről érthetően (előadás)

Puzder Zsófia — Száraz Bettina — Mrázik István — Horváth Donát: Hogyan udvarolnak a hangszalagok? (előadás)

Bartók Márton — Deme Andrea: Betekintés az elektroglottgráf (EGG) vagy más néven laringográf működésébe: Érzelmeink a hangszalagjainkban (eszközbemutató)

 

Szeretettel várunk mindenkit 2019. április 16-án 16.30-kor az ELTE BTK „A” épület 047-es teremben!

A FB-esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/1851778038257942/