OTDK 2019: intézményi konferencia

A Magyar Nyelvtudományi TDK intézményi konferenciája (bemutató vitaülése)

Időpont: 2018. december 12. 14.00 (Várhatóan több szekcióban.)

Nevezési határidő: 2018. november 30. 12 óra

A nevezés módja: a kinyomtatott, kitöltött Jelentkezési lap leadása az intézeti titkárságon (A/234), illetve elektronikus (Word) formátumban átküldése a következő ímélcímekre: szentgyorgyi.rudolf@btk.elte.hu, erna.balogh@gmail.com.

A bemutatandó dolgozat leadási határideje: 2018. december 10. 15 óra

Figyelem! Az eddigi gyakorlathoz képest új feltétel, hogy a dolgozat legalább 80%-os készültségét igazolni kell, erről a zsűri tagjainak meg kell győződniük. Ezért a bemutató megtartásának feltétele, a (legalább 80%-ban elkészült) dolgozat egy fűzött példányának a fenti határidőig történő leadása az intézeti könyvtárban (Nyelvészkönyvtár, A/242-245).

További tudnivalók:

  1. Az OTDK-ra csak azok a dolgozatok nevezhetők, melyeket az intézményi bizottság (zsűri) megvitatott, és a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián történő bemutatásra javasolt.
  2. Témavezető választása nem kötelező. A dolgozatnak lehet egy vagy két konzulense is, nem szükséges, hogy ELTE-s oktató legyen. A dolgozat konzulens nélkül is leadható.
  3. A pályamunka címe az intézményi vita után nem változtatható.
  4. A pályamunka bemutatása, illetve a vita csak a pályázó személyes jelenlétében folytatható le.
  5. A pályamunka bemutatása 15 perces, prezentációval kísért előadásból, és ezt követően 5–10 perces vitából áll. A vita kötelező, tartama minimum 5, maximum 10 perc. A vita ideje nem fordítható hozzászólásra vagy segítő szándékú bírálatra, javaslattételre. Ez utóbbiak elhangzása is kívánatos, de mindezeket a (minimum 5 perces) vita idején kívül kell megtenni. Vita nélkül a bemutató nem értékelhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.